“HAYATIN İÇİNDEYİM” PROJESİ

Sabancı Vakfı’nın 2023 yılı açık çağrılı hibe programı kapsamında; Okulumuz ve Çağdaş Drama Derneği tarafından hafif düzey zihinsel engelli bireylere yönelik eğitim veren okullara yönelik  “Hayatın İçindeyim” projesi hazırlanmış ve programa başvuru yapılmıştır.

       Açık Çağrılı Hibe Programı kapsamında, kadın, genç ve engelli hedef kitlelerine yönelik eğitim alanında 8 projenin desteklenmesine karar verilmiştir. Yaklaşık altı hafta süren başvuru süresince Türkiye’nin 51 farklı ilinden alınan toplam 260 başvuru öncelikle Sabancı Vakfı ekibi, daha sonra bağımsız bir Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilmiş, son olarak, Mütevelli Heyeti’nin onayı ile 8 proje hibe almaya hak kazanmış olup bu projelerden bir tanesi de “Hayatın İçindeyim” projesi olmuştur.

       Bu çalışmada öğrenciler aktif öğrenme süreci olan yaratıcı drama metoduyla; eğitim öğretim sürecinde ve mezuniyet sonrası sosyal hayata entegrasyonu kolaylaştıracak temel yaşam becerileri ve mahremiyet eğitimi konusunda çok boyutlu bir programdan geçeceklerdir. Atölye uygulamaları “hayatın içindeyim” başlığı altında alt başlıklara ayrılarak; temel yaşam becerileri kazandırmayı içerecek şekilde tasarlanmıştır. Program drama temelli her öğrencinin haftada 2 saat drama dersi alacak şekilde gruplar oluşturularak 2 ders saati şeklinde planlanmıştır. Modüller alanında uzman (çocuk gelişimi, özel eğitim, PDR ve eğitim bilimleri)  kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

        Aynı zamanda annelerve çocuğa bakım veren kişilere yönelik de 3 oturum drama temelli uygulama ve iki kez de okul dışı uygulama yapılarak annelere/çocuğun bakımından sorumlu kişilere yalnız olmadıkları, kendilerini tanımaları ve kendileri için özel bir çalışma yapmaları sağlanacaktır.

        Proje çalışmaları 4 Ekim’de her hafta Çarşamba günleri uygulanacak ve en son 29 Mayıs öğrencilerin cafe ziyareti ile sonlandırılacaktır. Projenin okul içi uygulamaları Çağdaş Drama Derneği’nden gelen Drama Eğitmeni tarafından uygulanacaktır. Öğrenci uygulamaları farklı ebeveyn uygulamaları farklı eğitmenler tarafından uygulanacak ve bu liderler uzun yıllardır öğrenci ve yetişkinlerle çalışan liderler olacaktır.

26.09.2023 53